Ζήσε το ταξίδι διαφορετικά…

2 September, 2020
Blog, Travel tips

‘Ο Σεπτέμβριος χτύπησε την πόρτα και οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας μπαίνουν σε πιο γρήγορη τροχιά…ίσως αυτός να είναι ο λόγος που υπάρχει η αίσθηση ότι και φέτος το καλοκαίρι πέρασε πολύ γρήγορα. Αυτή την φορά όμως ζήσαμε ένα αλλιώτικο καλοκαίρι. Οι περισσότεροι προτιμήσαμε ανοιχτωσιά, καθαρό αέρα, λίγο κόσμο και επαφή με τη φύση, βουνό, απόμερες παραλίες ως αντίδοτο στην απειλή της πανδημίας.

Το 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τα ταξίδια. Για την ομάδα μας ήταν μεγάλη χαρά να εξυπηρετούμε όλο και περισσότερους πελάτες που επιλέγουν να ταξιδεύουν μεμονωμένα ή οργανωμένα επιλέγοντας ένα ή περισσότερα από τα προγράμματα μας. Οι προτιμήσεις και φέτος ποικίλουσαν με έμφαση στην όμορφη Ελλάδα, την συναρπαστική Ευρώπη, την πολύχρωμη Ασία, την συναρπαστική Βόρειο Αμερική και τα ταξίδια εν πλω με τις γνωστές εταιρείες κρουαζιέρων NCL, Costa και MSC.

Η πανδημία καθήλωσε τις πτήσεις και μαζί τους προσγείωσε τα όνειρα μας. Τα ταξίδια αναβλήθηκαν και οι πελάτες μας τα μετέφεραν για άλλες ημερομηνίες. Σταδιακά τα ταξίδια επαναρχίζουν… Όλο κι περισσότερες αερογραμμές περιλαμβάνουν την Κύπρο στο πτητικό τους έργο και εμείς έχουμε ολοένα και περισσότερους προορισμούς στην διάθεση μας. Όμως η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ταξίδια μας για να μην προσβληθούμε και να μην την μεταδώσουμε σε άλλους. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε λάβει πολλές ερωτήσεις από τους πελάτες μας για την ασφάλεια στα ταξίδια. Εμείς με την σειρά μας μιλήσαμε με ειδικούς και σήμερα σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος με συμβουλές και εισηγήσεις για ένα ασφαλές ταξίδι.

Επειδή το ταξίδι αρχίζει από τις πτήσεις… Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει αυστηρά υγειονομικά πρότυπα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της πτήσης. Έχουν τεθεί σε ισχύ και αρκετά νέα πρωτόκολλα, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας για επιβάτες και πλήρωμα, θερμομετρήσεις αλλά και εντατικότεροι καθαρισμοί των αεροσκαφών. Ειδικοί εξηγούν ότι ο χαμηλός δείκτης μετάδοσης στις αερομεταφορές οφείλεται στο γεγονός ότι ο αέρας στις καμπίνες των σύγχρονων αεροσκαφών ανανεώνεται κάθε δύο με τρία λεπτά ενώ την ίδια ώρα, στα περισσότερα αεροπλάνα υπάρχουν ειδικά φίλτρα που είναι σχεδιασμένα για να παγιδεύουν το 99,99% των σωματιδίων.

10 Tips για πιο ασφαλές ταξίδι

Όταν πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό στο σύντομο μέλλον, καλό θα ήταν να γνωρίζατε τα παρακάτω tips για να προστατεύσετε τον εαυτό σας όσο περισσότερο μπορείτε εν ώρα πτήσης:

  1. Κρατήστε όσο το δυνατόν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ εσάς και άλλων
  2. Περιορίστε την επαφή με γυμνά χέρια σε επιφάνειες που αγγίζονται συχνά, όπως κιγκλιδώματα, κυλιόμενες σκάλες, κουμπιά ανελκυστήρων και άλλα. Εάν πρέπει να αγγίξετε αυτές τις επιφάνειες, χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών ή πλύνετε τα χέρια σας αργότερα.
  3. Επιλέξτε την θέση στο παράθυρο για να αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε την επαφή με τους αεροσυνοδούς αλλά και τους επιβάτες του αεροσκάφους.
  4. Πάρτε μια προστατευτική βιταμίνη για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  5. Φροντίστε να φοράτε τη μάσκα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης για να προστατευτείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας από τυχόν αερομεταφερόμενα σωματίδια.
  6. Μείνετε ενυδατωμένοι. Αυτό θα επιτρέψει στους βλεννογόνους σας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.
  7. Εφόσον, το να πίνετε μπόλικο νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι σημαντικό, το να αποφύγετε τη χρήση τουαλέτας είναι σχεδόν αδύνατον. Βεβαιωθείτε πως θα πλύνετε καλά τα χέρια σας και θα εφαρμόσετε αντισηπτικό αμέσως μετά.
  8. Φυσήξτε τη μύτη σας μόλις κατεβείτε από την πτήση για να απαλλαγείτε από μικροσωματίδια που αναπνεύσατε κατά τη διάρκεια της πτήσεις.
  9. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά μαντιλάκια για το κάθισμά σας, τη ζώνη ασφαλείας, τα παράθυρα και τα τραπέζια πριν καθίσετε.
  10. Πλύνετε το πρόσωπο και τα χέρια σας με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα μετά την πτήση.

H καθαριότητα είναι πλέον το A και το Ω. Όταν έρθει η ώρα να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας, μην ξεχάσετε κάποια απαραίτητα ταξιδιωτικά είδη:

– Μάσκες προσώπου μιας χρήσης ή από ρούχο

– Απολυμαντικό χεριών, τουλάχιστον 60% αλκοόλ

– Απολυμαντικά μαντιλάκια (τουλάχιστον 70% αλκοόλ) για επιφάνειες

– Θερμόμετρο

– Γάντια μιας χρήσης

Είναι γεγονός ότι ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω…όμως η αγάπη, θέληση και το μεράκι για τα ταξίδια φουντώνει ακόμα περισσότερο. Απογειώστε ξανά τις αισθήσεις σας και πείτε ναι σε νέες εμπειρίες και νέους προορισμούς. Δημιουργείστε ανεπανάληπτες στιγμές μόνοι σας, με την οικογένεια σας ή/και με φίλους. Πείτε ναι σε ένα ξεχωριστό τρόπο ταξιδιού.

Πηγή cnn.gr

2023 Cruises
2023 Cruises
2024 Cruises
2024 Cruises
Bank Holidays
Bank Holidays
Group Tour
Group Tour
P&O Cruises
P&O Cruises
Short Breaks
City Breaks
Virgin Voyages
Virgin Voyages
Cruises from Limassol
Cruises from Limassol