Tips για να είμαστε υπεύθυνοι ταξιδιώτες

17 July, 2019
Blog

“Ζούμε σε ένα θαυμάσιο κόσμο γεμάτο ομορφιά, γοητεία και περιπέτεια. Δεν υπάρχει τέλος στις περιπέτειες που μπορούμε να έχουμε μόνο αν τις αναζητήσουμε με τα μάτια μας ανοιχτά.”

Jawaharlal Nehru

Διασχίζοντας τον μεγαλοπρεπή ποταμό Mekong μεσα σε μια βάρκα. Απολαμβάνοντας την αυθεντική κουζίνα ενός πωλητή δρόμου στο Μαρόκο. Αντανακλώντας τα μυστήρια της ζωής ανάμεσα στους αρχαίους τάφους του Angkor Wat. Η ποικιλομορφία του κόσμου μας ενώνει και μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε, να εμπλακούμε και να βιώσουμε το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει ο τοπικός πολιτισμός και οι κοινότητες. Ο σεβασμός στον κόσμο μας και όλα αυτά που μας κάνουν διαφορετικούς και μοναδικούς θα ενισχύσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία. Είτε ταξιδεύετε σε μια τροπική παραλία, μια πολυσύχναστη πόλη ή ένα ήσυχο χωριό, θα κερδίσετε περισσότερα από την ταξιδιωτική σας εμπειρία και θα κερδίσετε τον σεβασμό των κοινοτήτων που επισκέπτεστε. Ακολουθώντας αυτά τα πρακτικά βήματα θα κάνετε τα ταξίδια σας όσο πιο ευχάριστα για εσάς, τους ανθρώπους που συναντάτε και τα μέρη που επισκέπτεστε.

Τιμήστε τους οικοδεσπότες σας και την κοινή μας κληρονομιά

Εξερευνήστε τον προορισμό σας για να μάθετε τα τοπικά έθιμα, τις παραδόσεις και τις κοινωνικές συνθήκες. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κατανοήσουμε την τοπική κοινότητα και να κτίσουμε τον ενθουσιασμό μας για την περιπέτεια που έρχεται. Μάθετε να μιλάτε λίγα λόγια στην τοπική γλώσσα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με την τοπική κοινότητα και τους ανθρώπους της με πιο ουσιαστικό τρόπο. Απολαύστε και σεβαστείτε όλα όσα κάνουν έναν διεθνή προορισμό διαφορετικό και μοναδικό, από την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη θρησκεία, την ενδυμασία τον κώδικα επικοινωνίας, τη μουσική, την τέχνη και την κουζίνα του. Πάντα να ρωτάς πριν φωτογραφήσεις άλλους ανθρώπους, καθώς το θέμα της ιδιωτικότητας είναι σημαντικό, όσο και το δικό σου.

Προστατέψτε τον πλανήτη μας

Μειώστε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον με το να είστε θεματοφύλακας των φυσικών πόρων, ιδιαίτερα των δασών και υγροτόπων. Σεβαστείτε την άγρια φύση και τους φυσικούς της κατοίκους. Αγοράστε προϊόντα που δεν κατασκευάζονται με απειλούμενα φυτά ή ζώα. Σε προστατευόμενες περιοχές, επισκεφτείτε μόνο στους επιτρεπόμενους χώρους. Μειώστε την κατανάλωση νερού και ενέργειας όποτε είναι δυνατόν. Αφήστε πίσω μόνο το ελάχιστο αποτύπωμα σας και μια καλή εντύπωση.

Υποστηρίξτε την τοπική οικονομία

Αγοράστε τοπικά προϊόντα και έργα χειροτεχνίας. Σεβαστείτε τα μέσα διαβίωσης των τοπικών πωλητών και καλλιτεχνών πληρώνοντας μια δίκαιη τιμή. Μην αγοράζετε παραποιημένα προϊόντα ή αντικείμενα που απαγορεύονται από εθνικούς / διεθνείς κανονισμούς. Επιλέξτε τοπικούς οδηγούς που έχουν εις βάθος γνώση της περιοχής.

Να είστε ενημερωμένοι ταξιδιώτες

Λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις υγείας και ασφάλειας πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μάθετε πώς να έχετε πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη ή να επικοινωνήσετε με την πρεσβεία σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ερευνήστε πολύ πριν αποφασίσετε να συμμετέχετε σε εθελοντική τουριστική δραστηριότητα. Επιλέξτε τουριστικούς πράκτορες με περιβαλλοντικές πολιτικές και κοινοτικά προγράμματα.

Να είστε ο ταξιδιώτης που σέβεται

Τηρείστε τους εθνικούς νόμους και κανονισμούς. Σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και προστατέψτε τα παιδιά από την εκμετάλλευση. Η κακοποίηση των παιδιών είναι έγκλημα. Υποστηρίξτε τα έργα βελτίωσης της κοινότητας. Γράψτε ειλικρινείς ταξιδιωτικές κριτικές κατά την επιστροφή σας και μοιραστείτε τις θετικές σας εμπειρίες.

Search Package

Find your dream package today!