Εκδρομή στην Σκανδιναβία με τον αρχιτέκτονα Μάριο Μιχαλόπουλο

5 July, 2019
Blog

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 – οι πρώτες μου φωτογραφίες από την πανέμορφη Κοπεγχάγη, στο πρώτο απόγευμα και βράδυ της εκδρομής μας! Περίπατος κατά μήκος της θαλάσσιας λωρίδας που διασχίζει το κέντρο της πόλης, μέχρι το περίφημο Black Diamond, το κτίριο δηλαδή της νέας πτέρυγας της Εθνικής Βιβλιοθήκης! Πολύ ευχάριστες θερμοκρασίες και καλός καιρός! Ανυπομονησία για τη μεγάλη ξενάγηση της πόλης από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό αύριο Παρασκευή.

Καλό ξημέρωμα στις φίλες και φίλους πίσω στην Κύπρο, από την πανέμορφη Κοπεγχάγη και το υπέροχο ξενοδοχείο της διαμονής μας Copenhagen Island, έργο επώνυμων Δανών αρχιτεκτόνων! Όπως φανερώνει και το όνομα του, ένα νησί μέσα στη θαλάσσια λωρίδα που διασχίζει την πόλη!

Μια μοναδική μέρα στο ιστορικό κέντρο της Κοπεγχάγης, με την πολύ καλή μας τοπική Ελληνόφωνο ξεναγό και κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες! Ιδιαίτερα σημαντική η μίνι κρουαζιέρα στη θαλάσσια λωρίδα που διασχίζει την πόλη!

Tivoli στην Κοπεγχάγη! Κάτι πολύ περισσότερο από Luna Park!

Μια από τις κορυφαίες εξειδικευμένες οργανωμένες επισκέψεις μας στην Κοπεγχάγη σήμερα Σάββατο – επίσκεψη και ξενάγηση από ειδικό τεχνικό στο Μέγαρο Μουσικής (DR Concert Hall), εξαίρετο δημιούργημα των τελευταίων χρόνων του Γάλλου αρχιτέκτονα Jean Nouvel! Η εντυπωσιακότερη αίθουσα συναυλιών που έχουμε δεί, με καταπληκτική ακουστική και πρωτοποριακή τεχνολογία! Αρχιτεκτονική, μηχανική και διακοσμητική τέχνη του ψηλότερου επιπέδου!

Αποχαιρετούμε σήμερα την πανέμορφη Κοπεγχάγη, που είχαμε την ευκαιρία να την χαρούμε και να την απολαύσουμε στο έπακρο, με το θαυμάσιο καιρό που μας προσέφερε κατα τη διάρκεια και των τεσσάρων ημερών! Σύντομη πτήση λίγο μετά το μεσημέρι για το Μπέργκεν της Νορβηγίας, την αφετηρία για τα φιόρδ! Τελευταίες πολύ ενδιαφέρουσες επισκέψεις χθές Σάββατο, στη Γλυπτοθήκη Carlsberg, με εξαιρετική συλλογή από Ελληνικά, Ρωμαϊκά και άλλα γλυπτά, τους πεζόδρομους του κέντρου που έσφυζε από ζωή και το μοναδικό Ice Bar, όλα από πάγο!

Άφιξη το απόγευμα στο γραφικό, εξοχικό και πολύ ενδιαφέρον Μπέργκεν, μετά από την σύντομη πτήση από την Κοπεγάγη, στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Νορβηγίας και πύλη για τα φιόρδ! Μια πρώτη βόλτα στη γειτονιά Bryggen με τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια, την ψαραγορά και το γραφικό λιμανάκι, εδώ όπου βρίσκεται και το πολύ καλό ξενοδοχείο της διαμονής μας Radisson Blu Royal!

Επισκέψεις και ξεναγήσεις σήμερα, εντός και εκτός του Μπέργκεν στα περίχωρα, με το καταπράσινο περιβάλλον! Εντυπωσιακή η γειτονιά με τις ξύλινες οικοδομές στον ιστορικό πυρήνα της πόλης, αλλά και η ανάβαση με τον οδοντωτό στο λόφο πάνω από την πόλη με την πανοραμική θέα, ορισμένες στιγμές μέσα από τα σύννεφα! Αξίζει αναφοράς το ποιοτικό και πλουσιότατο πρόγευμα, καθώς και οι άλλες περοχές του ξενοδοχείου μας Radisson Blu Royal, σε εξαιρετική θέση στο κέντρο της πόλης!

Κρουαζιέρα στα φιόρδ σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου – η πιο συναρπαστική ίσως μέρα της εκδρομής μας στη Σκανδιναβία! Άφιξη στο πανέμορφο χωριό – λιμάνι Flam και οργανωμένο γεύμα σε εκλεκτό εστιατόριο, πριν την αναχώρηση μας με τον οδοντωτό για το σταθμό τρένων στο Mydral και τη μεγάλη διαδρομή μέχρι το Όσλο. Εκπληκτικές εικόνες και άπειρες φωτογραφίες.

Από τις ομορφότερες διαδρομές με το τρένο – Flam, Myrdal, Oslo! Πράσινο, ποτάμια, ρεματιές, γραφικά χωριά! Και όλα αυτά μετά την εξαιρετική κρουαζιέρα στα φιόρδ!

Το πάρκο Φρόγκνερ, ή καλύτερα το Πάρκο Γλυπτικής Βίγκελαντ στο Όσλο, αποτέλεσε σήμερα, ανάμεσα σε άλλα, μια από τις σημαντικότερες επισκέψεις και ξεναγήσεις μας! Μοναδικό ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο σε έμπνευση, όσο και δημιουργία και μάλιστα μόνο από ένα καλλιτέχνη! Θερμές ευχαριστίες στην πολύ καλή μας ξεναγό Νατάσα, για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση που μας προσέφερε.

Πρωτελευταία μέρα χθές Πέμπτη 4 Ιουλίου της εξαιρετικής εξειδικευμένης εκδρομής μας στη Σκανδιναβία και επίκεντρο στο Όσλο το αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Snohetta, το κτίριο της Όπερας και του Μπαλέτου, κάτι σαν “παγόβουνο”! Οργανωμένη ξενάγηση από ειδικό και περιδιάβαση στην οροφή του με πανοραμική θέα της πόλης. Συμπλήρωμα το Μουσείο Ιστορίας και ακόμη μια βόλτα στο πανέμορφο και δημοφιλές Akker Brygge, με επίσκεψη, ξενάγηση και γευσιγνωσία στο ενδιαφέρον Salmon Centre, όλα περί σολομού! Σύντομη επίσκεψη και στο εντυπωσιακό κτίριο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης – Astrup Fearnley του Renzo Piano!

Αποχαιρετούμε σήμερα το ηλιούλουστο Όσλο, ολκληρώνοντας την 8ήμερη εξειδικευμένη εκδρομή μας στην Σκανδιναβία! Άριστες οι εντυπώσεις μας από την Κοπεγχάγη, το Μπέργκεν και το Όσλο, τις πανέμορφες και ενδιαφέρουσες πόλεις στις οποίες επικεντρωθήκαμε. Αλησμόνητη η κρουαζιέρα στα φιόρδ και όχι μόνο ασφαλώς!

Search Package

Find your dream package today!